zondag 4 maart 2018

De muur van Terry Bidet


Het zou goed zijn als de heren Wilders en Baudet de volgende verkiezingen zouden winnen. Dan gaan ze samen coalitie maken.

Wilders is de man voor het gewone volk van waaruit je de knokploegen en moraalpolitie kan rekruteren. Baudet is de man voor de gegoede burgerij die de toekomstige ambtelijke vazallen moet leveren. Een geweldig combo lijkt me. Democratie is het toverwoord want als je het volk macht en inspraak beloofd krijg je ze wel mee. Een referendum is daarvoor een prachtig instrument. De zorgvuldig geïndoctrineerde achterban zorgt er wel voor dat de uitslagen jouw kant op draaien. En met de juiste propaganda en demoniseren van de vrije pers (linkse klaplopers en politiek correcte opvreters) zorgen Telegraaf, GeenStijl, ThePostonline en DDS voor het gewenste sentiment.


Ondertussen zijn ze zelf verre van democratisch. Logisch. Een open en democratische ledenpartij zorgt voor nuances en relativering en dan wordt het vanzelf een echte politieke partij. En dat moeten die heren niet hebben. Het zijn feodale types die geen tegenspraak dulden en zich omringen met jaknikkers. Op partijcongressen worden ze bejubelt en toegeschreeuwd door hun gehersenspoelde volgelingen en op die momenten voelen ze de adrenalinekick die ze een gevoel van superioriteit, macht en onoverwinnelijkheid geeft.

Verbazingwekkend hoe het eeuwenoude principe van stemming kweken en de macht grijpen nu ook weer lukt. We worden via Facebook en Twitter gedrogeerd en we trappen er met open ogen in. Want we zijn immers een democratie en zo’n vaart zal het niet lopen? En toch zou het goed zijn als het eens zou gebeuren: Baudet en Wilders aan de macht. Baudet minister-president en Wilders wordt dan minister van binnenlandse zaken. De vraag was tot voor kort waar we met Yernaz Ramautarsing heen zouden moeten. Dat is de man die zo graag zijn Grote Leider een plezier wilde doen dat hij zwarten dommer vindt dan blanken. Typisch gevalletje Stockholmsyndroom. Maar intussen heeft hij dat probleem zelf al opgelost. Jammer, want het zou wel gezellig staan tussen al die witte gezichten op de Muur van Mussert, die dan straks dienst doet als decor voor het optreden van de regering Baudet voor de wereldpers.

Met Grote Leider Baudet en Hoeder des Vaderlands Wilders aan de macht leren we weer dezelfde lessen als in de dertiger en veertiger jaren van de vorige eeuw. En we kunnen wel weer een lesje samenleven gebruiken lijkt me. Nederland zal dan wel binnen de kortste keren tot over haar oren in de schulden zitten want beloftes kosten veel geld. Maar ach, we moeten allemaal offers brengen nietwaar? Het volk wordt via voorgekookte referenda rijp gemaakt voor vergaande inperking van onze vrijheid. En dan, als het bijna te laat is, dan wordt het Nederlandsche Volk wakker en breekt de pleuris uit. “Rutte was nog beter dan dit zootje!” en “Nederland moet weer een democratie worden!”, roepen we dan om het hardst en we wijzen een handje vol voormalige PVV-ers en FvD-ers aan die ‘fout’ zijn geweest en die gaan dan voor een paar maanden in de bak om te boeten voor zonden van velen. Daarna zoeken we weer bang, geslagen en uitgemolken steun en onderdak in Brussel. Als die ons dan nog wil hebben tenminste. En we zeggen tegen elkaar dat zoiets nooit meer mag gebeuren en dat we een sterk Europa nodig hebben om dit soort ellende nooit meer mee te maken. Dat gaat dan weer een paar jaar goed. Tot de volgende demagoog opstaat met ‘frisse’ ideeën.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten