vrijdag 12 september 2014

Onafhankelijk Westerwolde

Catalonië wil scheiden van Spanje. Schotland wil uit het Verenigd Koninkrijk. Als er twee schapen over de dam zijn gaat het hard. Tweehonderd jaar geleden hebben we België weten af te scheiden. Zijn we nog met een koopje van af gekomen. Limburg en Brabant liggen moeilijker in de markt maar raken we ook nog wel ergens kwijt. De beide Hollanden geven we aan Engeland. Dan hebben die Britten ook weer wat te doen. Midden Nederland mag naar Noordrijn-Westfalen. Komt mooi uit, dan hebben de oosterburen eindelijk wat ze altijd al wilden hebben. Iedereen blij. Friesland wil toch al weg dus dat is geen probleem. Stad en Ommelanden krijgen ze er gratis bij als ze vrijwillig vertrekken naar Scandinavië. Oost Groningen geven we aan het Emsland. Met windmolens en al. Opgeruimd staat netjes.

En dan, ja dan zijn we eindelijk vrij. “Free Westerwolde!” is van nu af aan onze strijdkreet. “OW for ever” schrijven we op onze spandoeken en met bussen vol tegelijk trekken we op naar Brussel. Onafhankelijk Westerwolde uit de EU! We willen zelfbestuur en een staatskerk. De patriarch van Westerwolde zetelt natuurlijk in het Klooster Ter Apel. De regering komt vanzelfsprekend in Burcht Wedde.  We zullen ook iets moeten doen aan onze verdediging en openbare orde. Gelukkig hebben we Garnizoen Bourtange binnen onze landsgrenzen. Om de toestroom van ontheemde Europeanen in te dammen moet er wel een hek om Westerwolde. Zwarte Piet mag blijven, evenals koek-en-zopie, koekhakken en bruine bonen met spek. Ol Graitje gaat weer rijden. Melkfabriek Laude gaat weer open. De oude aardappelmeelfabriek bij het Agodorp bouwen we om tot suikerfabriek.

Westerwolde wordt volledig zelfvoorzienend. Met niemand meer wat nodig. Gebiedsdelen die van oudsher behoren tot Westerwolde maar door de misselijkmakende herindelingen uit een duister verleden ooit zijn toebedeeld aan de voormalige omliggende gemeenten moeten desnoods met inzet van ons leger worden terugveroverd. Slochteren wordt onze aardgaskolonie. Fraeylemaborg dient als zetel voor het koloniaal bewind en als uitvalsbasis voor de Westerwoldse Interventiemacht Overzee. Van daaruit wordt ook de annexatie van de Veenkoloniën voorbereid. Het Drentse leger stelt toch niks voor. De Leidijk wordt in ere hersteld en opgehoogd en dan kan het Bargerveen weer onder water worden gezet. Jachthaven Ter Apel wordt dan onze marinebasis.

U begrijpt dat het Westerwolds Democratisch Bestuur uiteindelijk niet in staat zal zijn al deze taken te volbrengen. Daarvoor is het toch teveel een praatgroepje. Volkspartij Westerwolde zal daarom het landsbestuur overnemen en kordaat en met harde hand optreden tegen subversieve elementen binnen de ‘Westerwoldse Unie van aangesloten Vrijstaten’. En zo werken we samen aan ons ideaal.

Maar laten we niet te hard van stapel lopen. Eerste de gemeentelijke herindeling maar eens afwachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten